Assalamualaikum w.b.t.
Ahlan Wa Sahlan...


srikandi

srikandi

Driku Yang Khilaf...

Ya Allah, aku ingin PERGI JAUH dari dunia ini..jauh dari kesesatan dan keraguan yang terlahir dalam hati, jauh dari PERMAINAN DUNIA ini..yang kadangkala membuatkan diri ini merasa SAKIT dan LETIH, terasa jatuh semula..rebah tidak berdaya, di bibir mengatakan sayang dan CINTA tapi adakah di hati dan perbuatan melahirkan rasa yang SAMA?

Benar MUJAHADAH itu memang payah dan apa yang Allah SUKA amat sukar untuk lakukan..MENGAPA? mungkin diri ini terlalu banyak NODA dan DOSA yang menghuni dan kerana itulah KEKUATAN jarang mendiami hati..ya Allah, jangan pergi jauh dari diriku ini...Amin ya Allah..

Saturday, June 29, 2013

Waaa.... seriously! Mcm nk nanges kowt skrg neh... sabar hana.. sabar yer... biaselah tuh... lumrah manusia dlm khdpn. Mmg perasaan hati x nk blk subang pun ari neh. Mls yg teramat2. Tp... bile dah blk sini... lain plak jdnya kan... o.k.. be cool yer. Sakit hati pun ade jgk skrg neh. Yelah... bile dah sakit hati. Scr tiba2 air mata pun boleh mengalir kan... lps tuh.. hati msti rasa sedih plak. Aduhaiii... senyum jer k.

Bukalah kalamullah dan bc ayat2 cinta dr ALLAH ya hana... moga hati neh akan snts tenang. Berzikirlah... buangkan perasaan marah dan sakit hati tuh. Mgkn ana yg bersalah dlm hal neh. Dan Alhamdulillah... bile ana dah ambil wudhuk, perasaan nak marah tuh dah semakin hilang... tp, air mata plak nak mengalir. ALLAH...

Pendamkan perasaan tuh... jgn nak lepaskan sesuka hati jer. Kite pun perlu jaga hati org... lg2 hati dan perasaan keluarga kita. Ya ALLAH... berilah kekuatan utk ana bersabar... Engkau shj yg mengetahui sgl apa yg ana rasakan skrg neh... bantulah ya Rabb...

Ada perasaan bahagia...
Ada jg perasaan sedih...
Dan ada jg perasaan marah...

Jadi... kawal hati ini... sntslah berhusnu zhon.
ubah paradigma!

Srikandi89~


No comments:

Post a Comment