Assalamualaikum w.b.t.
Ahlan Wa Sahlan...


srikandi

srikandi

Driku Yang Khilaf...

Ya Allah, aku ingin PERGI JAUH dari dunia ini..jauh dari kesesatan dan keraguan yang terlahir dalam hati, jauh dari PERMAINAN DUNIA ini..yang kadangkala membuatkan diri ini merasa SAKIT dan LETIH, terasa jatuh semula..rebah tidak berdaya, di bibir mengatakan sayang dan CINTA tapi adakah di hati dan perbuatan melahirkan rasa yang SAMA?

Benar MUJAHADAH itu memang payah dan apa yang Allah SUKA amat sukar untuk lakukan..MENGAPA? mungkin diri ini terlalu banyak NODA dan DOSA yang menghuni dan kerana itulah KEKUATAN jarang mendiami hati..ya Allah, jangan pergi jauh dari diriku ini...Amin ya Allah..

Saturday, June 29, 2013

Bunga-bunga cinta di dalam Rahmat-NYA...

Alhamdulillah! petang hari yg benar2 buat ana rasa tenang... terasa damai dgn angin petang buat ana ingin snts tersenyum. msh lg di serdang. insha ALLAH... pukul 6.30 ptg nt ana gerak ke subang. mmg perasaan hati malas nk balik subang... aisshhh... x tahulah... 

o.k... sblm ana nak siap2 gerak balik neh.. nak menceritakan sedikit keadaan semalam... mmg smlm tersangat2 best pergi Floria kat Putrajaya... shbt ana yg ajak ana sebenarnya... ana mmg tak terfikir pun nk pergi sana semalam. tp.. bila fikir balik.. why not klu ana nak hilangkan tension kejap utk pergi sne kannnn... so, kami rempit lah ke sana.. hehe... alhamdulillah.. selamat smpi jgk. 

sebelum smpi ke sana.. mmg ana dan shbt singgah kejap ke masjid Putra utk solat asar. ALLAH... mmg dah lama tak datang ke sini. terasa syahdu sgt... mmg terasa kerdil hamba-MU ini ya Rabb... 


Masjid Putra yg tersergam indah di Putrajaya... ;)

slps 'dating' dgn ALLAH... barulah kami gerak terus ke Floria Fair... itupun berkali2 pusing carik jalan... mmg kami sesat kejap. tp, nsb bek la ada talian hayat dgn call shbt yg prnh pergi ke Floria sblm neh. aisshhh.. mmg agak kelakar la jgk. padahal dah byk kali kowt pergi Putrajaya. msh lg belum nak menghafal jalan kannn... dan nsb bek la naik motor jer. klu bwk kete, mmg la agak payah cket... heee.. o.k! x nk ckp pasal kereta. msh fobia lg... huhu...

bila sampai ke sini... SubhanALLAH... mmg ana dah tak pandang sapa2 lg dah... mmg mata ana hanya terlekat dekat pokok2 bunga area situ... cantik sgt...! indahnya... ana dah terbayang seperti ana berada kt Cameron Highlands pulak. hehe... kt bwh neh.. pict2 yg ana ambek time  kt Floria Fair... jom tgk! ^^










ALLAH permudahkan segala urusan ana utk hari neh... selepas ana dan shbt ana hantar draft 3 thesis kami, terus kami berjalan2.. hehe... almaklumlah... sebelum neh mmg agak stress dgn kerja. dan skrg.. insha ALLAH.. mgkn dah tak stress lg kowt... ;)

haa... pict kt bwh neh... pict ana dgn shbt an, ika. dialah sbg peneman ana skrg neh. lg2, dia neh mmg otak gila2 cket. klu ana rasa ana sedih or tension... ana cuba la carik dia. even, bleh lupe sgl prob skjp pun jd laaa kan... sgl mslh, kami kongsi bersama. tp, bg ana.. x semua ana nak cerita kt dia... hehe...





mmg gila bergambar kami neh.. lg2 kt tmpt yg cantik. ^^


kami smpt jugak masuk kt bhgn dlm pameran bunga. masuk kt dalam neh mmglah teramat2 sejuk... haaa... kt cni, mmglah mcm2 pamerannya... yg ana tak sangka... siap ade design utk pelamin lg. haaa.. cantik mmg cantik. harga pun msti cantik jgk klu nak buat. hehe... 


yg neh la ana kata design yg cantik tuh... yg pntg hijau pasti ada... hmm... hijau + putih pun cantik jugak kan... huhu... o.k! dah dpt idea dah! ^^







lastly....
bunga kt bwh neh la yg ana kata unik+cantik... terpesona kejap bila kami tgk bunga neh... ^^'


merah tuuu... subhanALLAH! mmg cantik. 


ana sempat la jgk beli sekuntum bunga ros warna pink... alhamdulillah... bila ana letak kat
atas meja study... pndgn mata ana snts ke arah bunga ros tersebut. rasa tenang sgt... x jemu memandang...





yg kat bwh neh... ana bersama bunga2 yg sedang kembang mekar... rasa excited kejap... hehe... alhamdulillah... syukran ya ALLAH krn beri kenikmatan utk ana merasai alam ciptaan-MU yg Maha Agung... 



insha ALLAH... nanti ana update lg ya utk cerita2 yg boleh kita berkongsi pengalaman sama2...
ilmu ALLAH kan luas... (^__^)

No comments:

Post a Comment