Assalamualaikum w.b.t.
Ahlan Wa Sahlan...


srikandi

srikandi

Driku Yang Khilaf...

Ya Allah, aku ingin PERGI JAUH dari dunia ini..jauh dari kesesatan dan keraguan yang terlahir dalam hati, jauh dari PERMAINAN DUNIA ini..yang kadangkala membuatkan diri ini merasa SAKIT dan LETIH, terasa jatuh semula..rebah tidak berdaya, di bibir mengatakan sayang dan CINTA tapi adakah di hati dan perbuatan melahirkan rasa yang SAMA?

Benar MUJAHADAH itu memang payah dan apa yang Allah SUKA amat sukar untuk lakukan..MENGAPA? mungkin diri ini terlalu banyak NODA dan DOSA yang menghuni dan kerana itulah KEKUATAN jarang mendiami hati..ya Allah, jangan pergi jauh dari diriku ini...Amin ya Allah..

Monday, October 6, 2014

wahai hati... aku ingin kau bertahan. kuatlah.

ptg neh bwat air mata menitis lg. ya ALLAH... ana spt x kuat jer bila kak long nsht ana. kata2 kak long neh la bwat ana rasa bertmbh lg sedih. tp, ana cuba bwat2 biasa. hrp, kak long x perasan dgn emosi ana skrg neh.

"sdkt sbyk msti adek rasa kecewa sbb apa yg dirncg x jd. sume dah plan, postpone thn dpn. msti rasa frust la sbb kita menghrpkan benda tuh sbnrnya."

ana diam. pndg wajah kak long skjp dan tersenyum. dlm hati ana berkata... ya. mmg rasa kecewa...

"x pelah kak. nk bwat cmane. mgkn ada hikmah. frust tuh mmg la ada sbb x jd kan." hanya itu shj jwpn ana. kali ini ana byk mendgr kata2 kak long berbanding bersuara. ana x tau knp kali neh ana rasa x bleh nk kuatkan hati. rasa time td nk jer pergi tmpt lain n x nk dgr kata2 kak long lg. tp, ana tahu... ana perlu hormati dia.

ana tahu dgn menangis jer, mslh x akan selesai. tp, inilah ana. ana akan menangis skrnya ada sesuatu perkara yg melibatkan perasaan ana. ana x kuat. hanya dgn ALLAH, ana akan cuba jd kuat.

mmg ana berasa kecewa jgk sblm neh... tp, ana cuba berfikiran positif. bila ana dpt tahu yg bulan 11 neh x jd dgn ape yg dirncgkan... ana trus jd lemah. semalaman mata ana bengkak sbb kuat sgt menangis. smpikan ana prnh ditegur dgn anak buah ana tntg mata ana.

kata kak long...

"tgk2, kne postpone thn dpn. klu adek jns sabar. kne byk2kan bersabar la smpi thn dpn. tulah, jalan dah nmpk. tp, klu x usaha x jd jgk hasilnya."

ya ALLAH... sebetulnya ana mmg stress dgn semua neh. ana x tahu smpi bila ana boleh trus berthn utk hadapi semua neh. berkaitan kerjaya ana jg ada yg pertikaikan. tntg jodoh ana jg ada bwat ana bersangka yg bkn2 serta jd x yakin. apatah lg, bila ana berpurdah. spt kain purdah tuh yg mnjd punca ana x dpt rezeki utk meneruskan khdpn.

ALLAHu Rabbi... pelbagai ujian dan dugaan yg hebat utk ana skrg neh. yg ana mampu kata skrg neh, ana hanya mampu keluarkan air mata shj...

dan 1 lg... ana x pasti... adakah belah pihak calon ana tuh berkenan dgn ana ataupun tdk. ana tahu... keluarga dia bkn drpd golongan yg alim dan warak serta byk mendalami agama Islam. begitu jg ana... ana pun bkn drpd background keluarga yg alim dan keluarga yg memakai tudung labuh. mmg ianya cabaran utk ana. ana redha dgn ujian neh. moga ada jalan penyelesaiannya nt...

utk hari neh, ana ada berselisih faham dgn lelaki tuh. ana x tahu la knp ana semakin cepat jer terasa. padahal prkr kecik jer pun. dsbbkan dia lmbt reply pun ana perlu terasa ke? ana x kesah klu die lmbt reply. lg2 bila dia bz atau x de masa nk reply. tp, bila stp kali ana perlukan dia, dia pasti x de dgn ana. lg2, ana tgk 'last seen' dia bc message ana yg dia dah bc tp x reply pun. mmg lama sgt ana tggu dia utk dia bls. padahal mmg ada prkr yg ana nk bgtau dia dan perlu tnye pndpt dia... bila dah jd mcm neh, ana trus x de smgt dah nk tnye. biarlah ana belajar berdikari skrg neh.. x perlu harapkan org lain lg utk membantu. ana siap tnye dia... "bz x?" mlm br die reply dan die taip, "x delah bz sgt.' okey.. x delah bz sgt tuh seolah2 spt dia x bz dan knp dia perlu reply whatssapp ana wktu mlm klu die x bz sgt? ana tertunggu2 die reply. ana rasa spt ana neh sebiji batu yg dibwat main2 jer dan menunggu masa utk dibaling2... ana pun ada perasaan jgk... apa2pun.. ana x nk salahkan dia. x pelah. selagi ana bertahan, ana cuba bertahan utk x bersangka yg bkn2...

hati ini spt kaca. skrnya pecah, tiada ganti lg dan dia akan terus pecah berderai. ana takut bila fikir sejarah2 yg lps. maknanya hati ana neh tggu masa jer utk dipecahkan kowt.

ana buntu. ana x dpt nk berfikir dgn sebetulnya... ada shj halangan ttg jodoh. ana x tau knp... mgkn ALLAH nk ajar ana utk bersabar lg...



No comments:

Post a Comment