Assalamualaikum w.b.t.
Ahlan Wa Sahlan...


srikandi

srikandi

Driku Yang Khilaf...

Ya Allah, aku ingin PERGI JAUH dari dunia ini..jauh dari kesesatan dan keraguan yang terlahir dalam hati, jauh dari PERMAINAN DUNIA ini..yang kadangkala membuatkan diri ini merasa SAKIT dan LETIH, terasa jatuh semula..rebah tidak berdaya, di bibir mengatakan sayang dan CINTA tapi adakah di hati dan perbuatan melahirkan rasa yang SAMA?

Benar MUJAHADAH itu memang payah dan apa yang Allah SUKA amat sukar untuk lakukan..MENGAPA? mungkin diri ini terlalu banyak NODA dan DOSA yang menghuni dan kerana itulah KEKUATAN jarang mendiami hati..ya Allah, jangan pergi jauh dari diriku ini...Amin ya Allah..

Friday, February 17, 2012

Doa yg lahir dari hati...

SubhanALLAH... betapa besarnya keagungan-MU ya RABB. hari ini genaplah diriku berumur 23 tahun pada tahun 2012  ini. syukurku hadrat-MU krn ENGKAU telah memanjangkan umurku sehingga ke hari ini. ya ALLAH... berkatilah juga kehidupan keluarga, saudara-mara, sahabat2, guru2, pensyarah2 dan umat muslimin dan muslimat serta sesiapa yg mengenali diri ini... sebagai manusia, aku syg kpd mereka hanya semata2 krn-MU ya ALLAH...

Cuti semester sebulan ini byk memberi tarbiyyah kpdku. moga hati ini tetap beriman kpd-MU ya ALLAH... jgnlah sekali-kali ENGKAU jauh drpdku.. betapa diriku ini khilaf di sisi-MU.

Alhamdulillah ya ALLAH... ketenangan ini benar2 dirasai apabila snts mengingati-MU. ku cintakan-MU. kekalkanlah perasaan ini utk snts mendpt rahmat dr-MU. moga istiqamah mnjd hamba-MU yg b'taqwa benar2 diredhai-MU.

Zikrullah sbg penguat hati dan diri. ILLAHI...


No comments:

Post a Comment